FAQs

1. Care sunt avantajele becurilor MyTool tip LED?

Iluminarea LED prezinta o serie de multe avantaje , cum ar fi: consuma cu 80 ~85 % mai putin energie electrica decat becurile incadescente, durata de viata ( peste 2500 ore), nu emit caldura, nu contine mercur, lumina nu vibreaza si nu straluceste (nefiind obositoare), se aprind si sting instantaneu, etc. Pentru mai multe detalii despre avantajele becurilor LED , va recomandam sa accesati ” De ce MyTool? 

2. Cum aleg corect becul LED MyTool?

Pentru alegerea corecta a becurilor LED MyTool va trebui sa va ghidati in functie de urmatoarele caracteristici: – verificati tipul de conector(soclu/fasung), intensitatea fluxului luminos (lm –lumeni), temperatura luminii(K-Kelvin), dimensiunile becului. Va recomandam sa cititi ” Alegerea potrivita a becurilor led ” , pentru mai multe criterii de care trebuie sa tinteti cont in alegerea potrivita a becului LED.

3. Care este echivalenta intre becurile clasice si becurile led?

Comparatiile bazate pe puterea masurata in wati nu mai sunt fiabile in cazul becurilor LED si va pot induce in eroare. Pentru becurile incadescente exista o corelare intre watt si luminozitate, dar pentru LED-uri , watt –ul nu arata cat de luminos este becul. De exemplu, un bec LED comparabil cu un bec incandescent de 60 w va avea intre 8 si 12 w. Nu exista o metoda fixa pentru a converti watt-ul incandescent cu cel al unui bec LED. Intensitatea fluxului luminos reprezinta cantitatea de lumina produsa si se masoara in lm(lumeni). Lumenul este unitatea de masura de care ar trebui sa tineti cont la achizitionarea unui bec LED.

4. Ce este un bec LED si din ce este facut?

LED-ul este abrevierea pentru „Light Emitting Diode” (Dioda Emitatoare de Lumina) si reprezinta concret o componenta electronica semiconductoare (chip). Intrucat LED-urile nu folosesc componente fragile, cum sunt sticla si filamentele, LED-urile sunt capabile sa reziste la soc, vibratii si temperatura extrema. LED-urile MyTool sunt facute din materiale ce nu sunt toxice, spre deosebire de iluminarea fluorescenta, care foloseste mercur si ar putea fi un potential periculos pentru mediu.

5. Care sunt beneficiile ecologice ale becurilor LED MyTool?

Beneficiile ecologice sunt foarte mari pentru ca in procesul de fabricare nu sunt folosite spectre infrarosii sau ultraviolete (UV), nu emit caldura , radiatii si nu contin mercur sau elemente poluante.